www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Špagety dle italského šéfkuchaře

špagety s omáčkou z mletého masa, červeného vína, rajčat, česneku a s vůní bazalky


Čas přípravy: 80 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 1577 / 1 porce
Kalorie: 316 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Maso mleté: 500 g
Špagety: 500 g
Rajčata : 400 g (nakrájená)
Vývar hovězí: 150 ml
Víno červené: 150 ml
Sýr parmezán: 8 polévkových lžíc (nastrouhaný)
Protlak rajčatový: 100 g
Cibule : 1 ks (velká nakrájena na drobno)
Česnek : 2 ks (drcených stroužků)
Olej olivový: 3 polévkové lžíce
Mouka hladká: 2 polévkové lžíce
Sůl
Bazalka čerstvá

Potřebujete náčiní:
Velký hrnec
Pánev hluboká
Struhadlo

Postup přípravy:
Krok 1: V hluboké pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, na kterém opečeme mleté maso a nakrájenou větší cibuli.

Krok 2: Až maso zhnědne, přidáme za stálého míchání mouku, rajčatový protlak a česnek.

Krok 3: Po chvíli dušení směs zalijeme vývarem a červeným vínem, přidáme rajčata a osolíme.

Krok 4: Při mírné teplotě směs dusíme za občasného míchání pod pokličkou asi 60 minut.

Krok 5: Mezitím uvaříme špagety. Doporučenou dobu varu naleznete na obalu, zpravidla se jedná o 8-10 minut.Poté zcedíme a pomícháme s trochou zbývajícího oleje.

Krok 6: Na talíře rozdělíme porce špaget, které přelijeme masovou omáčkou. Každou porci posypeme jemně parmezánem a podle chuti ozdobíme lístečky čerstvé bazalky.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :