www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Rýžový nákyp

Tradiční moučník ze sladké zapečené rýže, mléka a másla


Čas přípravy: 200 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 223 / 1 porce
Kalorie: 133 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Mléko: 600 ml
Rýže bílá: 100 g
Cukr: 30 g
Máslo: 20 g
Sůl: 0.5 kávové lžičky
Muškátový oříšek: 0.5 kávové lžičky
Citrónová kůra (1 proužek kůry)

Potřebujete náčiní:
Mísa žáruvzdorná zapékací velká
Trouba

Postup přípravy:
Krok 1: Zapékací mísu vymažeme máslem.Rýži dobře propláchneme pod vodou,necháme okapat a vložíme do mísy.

Krok 2: Rýži zalijeme mlékem se špetkou soli a muškátového oříšku.Necháme stát asi 30 minut.

Krok 3: K rýži přidáme cukr a citronovou kůru, zamícháme a na povrch poklademe vločky másla.

Krok 4: Rýži pečeme dozlatova v předehřáté troubě asi 120 minut.Podáváme horký. Vhodnou přílohou je ovocný kompot.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :