www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Grilovaný pstruh se smetanovou omáčkou

Grilovaný pstruh nadívaný okurkou a koprem, servírovný se smetanovou omáčkou


Čas přípravy: 40 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 511 / 1 porce
Kalorie: 177 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Pstruh: 4 ks (očištěný)
Okurka : 1 ks (oloupaná)
Smetana: 300 ml
Máslo: 120 g
Citróny: 2 ks (šťáva)
Vaječný žloutek: 1 ks
Mouka hladká: 1 polévková lžíce
Kopr: 1 ks (nakrájený svazek)
Pepř
Sůl
Pažitka (nasekaná na ozdobení)

Potřebujete náčiní:
Kastrol
Mísa
Grilovací pekáč
gril
Mixér

Postup přípravy:
Krok 1: Okurku rozkrojíme podél a vyjmeme semena. Dužinu nakrájíme na plátky a podusíme jí v kastrolu asi 2 minuty na 30 g másla.

Krok 2: Do mísy vložíme 2/3 dušené okurky, připojíme část nasekaného kopru, přidáme šťávu z jednoho citrónu, osolíme a opepříme.

Krok 3: Pstruhy nakrojíme v oblasti břišní dutiny a lžicí do nich vpravíme připravenou směs.

Krok 4: Pstruhy přemístíme na grilovací pekáč, obložíme je zbylou okurkou a vložíme asi na 15 minut do grilu.

Krok 5: Mezitím připravíme smetanovou omáčku:rozmixujeme 300 ml smetany,90 g másla,žloutek, lžíci mouky a šťávu z 1 citrónu. Poté za stálého míchání povaříme, až omáčka zhoustne.Sejmeme ze sporáku, osolíme a přimícháme 2 lžíce nasekaného kopru a 1 lžíci nasekané pažitky.

Krok 6: Pstruhy podáváme horké, grilované dozlatova,spolu se smetanovou koprovou omáčkou.Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborové hranolky.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :