www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Rýže k masu

Rýže dušená ve vývaru s kořením a zeleninou - lehká večeře či výborná příloha k masu


Čas přípravy: 30 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 749 / 1 porce
Kalorie: 255 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Vývar zeleninový: 500 ml
Rajčata : 250 g (loupaná, bez semen, nakrájená na kostičky)
Rýže bílá: 200 g (dlouhozrnná)
Kukuřice sladká : 150 g (mražená zrna)
Hrášek zelený : 100 g (mražený)
Protlak rajčatový: 2 polévkové lžíce
Olej olivový: 2 polévkové lžíce
Česnek : 1 ks (2 stroužky utřené)
Sůl
Cibule : 1 ks (nakrájená nadrobno)
Mrkev : 1 ks (nakrájená na kostičky)

Potřebujete náčiní:

Postup přípravy:
Krok 1: Na pánvi na oleji lehce osmažíme cibuli a mrkev.

Krok 2: Přisypeme rýži, kterou opražíme.Po chvíli přilijeme vývar a přidáme rajčata, kukuřici, hrášek a rajčatový protlak.

Krok 3: Vše uvedeme do varu, nádobu přiklopíme a rýži dusíme ca. 12-15 minut,až rýže změkne a tekutina se vypaří. Občas zamícháme.

Krok 4: Hotovou rýži dochutíme česnekem a solí. Podáváme ihned jako samostatný lehký pokrm nebo jako přílohu k pečeným masům.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :