www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Lilek s pestem

Grilované plátky lilku s pestem a bazalkou


Čas přípravy: 25 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 179 / 1 porce
Kalorie: 123 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Lilek : 1 ks (velký)
Olej olivový: 80 ml
Ocet vinný: 2 polévkové lžíce
Bazalka čerstvá: 2 polévkové lžíce (nasekaná na ozdobení)
Pesto bazalkové: 1 ks (velký)
Sůl

Potřebujete náčiní:
Grilovací pekáč
gril

Postup přípravy:
Krok 1: Lilek omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, které osolíme a necháme asi půl hodiny odstát. Poté vysušíme v papírových ubrouscích.

Krok 2: Grilovací plech potřme olejem a poklademe na něj kolečka lilku, která též zvrchu pokapeme olejem.Lilek grilujeme zvolna z každé strany asi 5 minut do hnědavého nádechu,po obrácení každý plátek znovu potřeme olejem.

Krok 3: Plátky lilku zakapeme octem a necháme vystydnout. Poté je potřeme bazalkovým pestem a ozdobíme čerstvou bazalkou.Servírujeme při pokojové teplotě.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :