www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Čekankový koláč s kozím sýrem

Čekankové puky ochucené kozím sýrem a pomerančovou šťávou zapečené v listovém těstě


Čas přípravy: 90 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 414 / 1 porce
Kalorie: 165 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Čekanka : 6 ks
Listové těsto: 1 ks (kupovaný balíček)
Sýr kozí: 100 g (nakrájený na kolečka)
Máslo: 50 g
Pomeranče: 3 ks (šťáva)
Tymián: 2 kávové lžičky
Cukr třtinový: 1 polévková lžíce
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Trouba
Vál
Váleček
Papír na pečení
Forma na koláč velká nízká

Postup přípravy:
Krok 1: Čekankové puky omyjeme, osušíme a rozkrájíme podélně na proužky.

Krok 2: Do formy na koláč nalijeme pomerančovou šťávu a v troubě zahřejeme k varu.

Krok 3: Šťávu osolíme, opepříme, přidáme cukr a máslo. Když se rozpustí, proužky čekanky vyložíme rovnoměrně celou formu.

Krok 4: Formu s čekankou překryjeme papírem na pečení a necháme hodinu péci.

Krok 5: Formu vyjmeme z trouby a na čekanku poklademe kolečka sýru.

Krok 6: Listové těsto vyválíme na placku, kterou přiložíme navrch formy na vrstu s čekankou a sýrem a okraje těsta přehneme přes formu. Pečeme ještě asi půl hodiny.

Krok 7: Když je těsto dozlatova upečené, koláč vyjmeme z trouby, zakryjeme velkým talířem, na který jej z formy obrátíme.

Krok 8: Koláč podáváme ještě teplý,rozkrájený na díly,ozdobený snítkami tymiánu.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :