www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Cannelloni s mletým masem

Zapečené cannelloni plněné směsí mletého telecího, rajčat, žampionů, cukety a oliv, sypané sýrem


Čas přípravy: 60 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 704 / 1 porce
Kalorie: 130 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Cannelloni: 1 ks (balíček těstovin)
Maso telecí: 300 g (mleté)
Cuketa : 1 ks (nakrájená na malé kousky)
Protlak rajčatový: 250 ml
Žampiony: 150 g (nakrájené)
Sýr Ementál: 100 g (nastrouhaný)
Olivy zelené: 20 ks (bez pecek, nakrájené)
Cibule šalotka : 1 ks (nakrájená)
Česnek : 1 ks (1 drcený stroužek)
Olej olivový: 2 polévkové lžíce
Petrželka: 1 ks (svazek, omytá, nasekaná)
Škrob kukuřičný: 1 polévková lžíce
Smetana zakysaná: 2 polévkové lžíce
Sýr parmezán: 1 polévková lžíce (strouhaný)
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Pánev
Trouba
Mísa žáruvzdorná zapékací velká
Velký hrnec
Kastrol

Postup přípravy:
Krok 1: Na pánvi v kastrolu na oleji orestujeme šalotku.

Krok 2: Přidáme maso, cuketu, česnek,část petrželky a žampiony. Mícháme a dusíme asi 10 minut, pak přidáme škrob a olivy.

Krok 3: Směs ochutíme pepřem a solí. Kastrol odstavíme ze sporáku a vmícháme smetanu a parmazán.

Krok 4: Cannelloni povaříme ve velkém hrnci ve vroucí osolené vodě 4 minuy.Vyjmeme, necháme okapat a naplníme připravenou směsí a zavineme.

Krok 5: Plněné cannelloni přemístíme do tukem vymazané zapékací mísy, přelijeme rajským protlakem a posypeme ementálem.

Krok 6: Pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut. Podáváme horké, posypané zbytkem petrželky.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :