www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Těstoviny s květákem a bešamelem

Těstoviny v krému z rozmixovaného květáku,bešamelu, mascarpone, vajec a parmazánu a dozlatova zapečené


Čas přípravy: 50 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 561 / 1 porce
Kalorie: 137 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Květák : 500 g (syrový, omytý, rozebraný na růžičky)
Mléko: 500 ml (plnotučné)
Těstoviny: 400 g
Mascarpone: 100 g
Vejce: 1 ks
Petrželka: 4 polévkové lžíce (nasekaná)
Parmezán: 50 g (nastrouhaný)
Máslo: 40 g
Mouka hladká: 35 g
Pepř
Sůl

Potřebujete náčiní:
Velký hrnec
Mixér
Kastrol
Trouba
Mísa žáruvzdorná zapékací velká
Šlehač elektrický

Postup přípravy:
Krok 1: Ve velkém hrnci v osolené vodě povaříme doměkka květákové růžičky(asi 10-15 minut).

Krok 2: Květák se 2 lžícemi vývaru rozmixujeme.

Krok 3: V kastrolu rozpustíme část másla, přisypeme mouku a umícháme jíšku. Postupně přiléváme mléko, mícháme, až se vytvoří hladká jemná omáčka - bešamel. Jakmile se začne vařit, zmírníme teplotu,kastrol přiklopíme, a omáčku necháme asi 20 minut vařit do zhoustnutí. Občas zamícháme.

Krok 4: Do bešamelové omáčky vmícháme mascarpone, osolíme a opepříme.

Krok 5: Ve velkém hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny dle návodu (ca. 10 minut), poté scedíme.

Krok 6: Zapékací mísu vymažeme máslem.

Krok 7: Smícháme uvařené těstoviny s květákovým pyré a vložíme do zapékací mísy.

Krok 8: Ušleháme vejce a vmícháme jej spolu s parmazánem do bešamelu. Bešamelem přelijeme těstoviny s květákem.

Krok 9: Pokrm vložíme asi na 20 minut dozlatova zapéci do trouby. Podáváme horký, jednotlivé porce posypeme petrželkou.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :