www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Zapečená rýže s treskou a špenátem

Lehký zdravý pokrm - zapečená rýže se špenátem, rybím masem a sýrovou omáčkou


Čas přípravy: 80 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 480 / 1 porce
Kalorie: 109 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Treska: 600 g (filety mražené)
Mléko: 500 ml
Špenát zmrazený : 500 g
Rýže basmati celozrnná: 100 g
Sýr gruyer: 100 g (nastrouhaný)
Petrželka: 3 polévkové lžíce (nasekaná)
Mouka hladká: 1 polévková lžíce
Olej rostlinný: 1 polévková lžíce
Máslo: 10 g
Muškátový oříšek: 0.5 kávové lžičky (strouhaný)
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Kastrol
Mísa žáruvzdorná zapékací velká
Velký hrnec

Postup přípravy:
Krok 1: Uvaříme doměkka v osolené vodě rýži dle návodu a odděleně uvaříme špenát,ze kterého necháme vyvařit všechnu přebytečnou tekutinu.Špenát jemně osolíme a opepříme.

Krok 2: Mléko nalijeme do většího hrnce a přivedeme k varu. Vložíme do něj tresku a povaříme.Uvařené rybí maso vyjmeme, rozdrolíme a mléko uschováme.

Krok 3: Příprava omáčky: Do hrnce vložíme kousek másla, a mouku, postupně přidáme mléko. Vaříme a mícháme dohladka,aby byl základ omáčky jemný a hustý.Poté odstavíme a připojíme část nastrouhaného sýra, muškátový oříšek,sůl a pepř.Zamícháme.

Krok 4: Rýži smícháme s rybím masem, špenátem a omáčkou a směs vložíme do zapékací mísy vymazané olejem.Povrch zasypeme zbytkem sýra a pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut.

Krok 5: Pokrm podáváme horký, zdobený nasekanou petrželkou, nejlépe se salátem z čerstvé zeleniny.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :