www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Vepřová pečeně s broskvemi

Vepřové maso pečené s cibulí , broskvemi a provensálským kořením


Čas přípravy: 60 min
Počet porcí: 6 porcí
Kalorie: 382 / 1 porce
Kalorie: 84 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Broskve: 12 ks (oloupané, bez pecky, nakrájené na čtvrtky)
Vepřová pečeně: 800 g
Cibule jarní : 6 ks (nakrájená na čtvrtky)
Provensálské koření: 3 polévkové lžíce
Olej olivový: 2 polévkové lžíce
Hořčice: 1 polévková lžíce (kremžská)
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Trouba
Pekáč

Postup přípravy:
Krok 1: Maso potřeme hořčicí, osolíme, opepříme,posypeme provensálským kořením a vložíme na vymaštěný pekáč.

Krok 2: Maso v pekáči podlijeme trochou vody,obklopíme kusy cibulí a broskví a vše zakapeme olejem a vložíme do předehřáté trouby.

Krok 3: Maso pečeme asi hodinu a pravidelně ho podléváme, aby se nevysušilo.

Krok 4: Vepřovou pečínku nakrájíme na plátky,které servírujeme na talíře s kousky pečené cibule a broskvemi. Podáváme nejlépe s rýží přelitou vypečenou šťávou.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :