www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Kuřecí stehýnka na pivu s fazolemi

Restovaná kořeněná kuřecí stehýnka, podušená na pivu a povařená spolu s bílými fazolemi


Čas přípravy: 120 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 1892 / 1 porce
Kalorie: 558 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Kuřecí čtvrtky: 4 ks (stehna)
Fazole bílé: 400 g (1 den předem namočené do studené vody)
Pivo tmavé: 150 ml
Mrkev : 1 ks (nakrájená na kousky)
Cibule : 1 ks (jemně nasekaná)
Olej olivový: 2 polévkové lžíce
Česnek : 1 ks (1 stroužek utřený)
Hřebíček: 1 ks
Chilli: 0.5 kávové lžičky
Bobkový list: 2 ks
Bujón slepičí: 1 ks (kostka)
Sůl
Pepř
Anýz (špetka)
Skořice (špetka)
Fenykl (špetka)

Potřebujete náčiní:
Velký kastrol
Velký hrnec

Postup přípravy:
Krok 1: Fazole propláchneme, necháme okapat a vložíme do hrnce. Přidáme mrkev, bobkový list, tymián a kostku bujónu. Zalijeme vodou a vaříme pod pokličkou asi 45 minut. Během varu odstraňujeme vznikající pěnu.

Krok 2: Ve velkém kastrolu rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli. Přidáme kuřecí stehna, osolíme je a okořeníme zbylým kořením a česnekem. Cibuli s masem dál mícháme a restujeme, maso obracíme a podléváme pivem.

Krok 3: Když se maso začne připalovat, přilijeme 150 ml vody, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni vaříme do změknutí asi 50 minut.

Krok 4: K téměř uvařenému kuřecímu masu vmícháme fazole a společně ještě asi 10 minut povaříme.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :