www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Kuřecí prsa se žampiony

Osmažená kuřecí prsa v omáčce z rajčat, žampionů a smetany


Čas přípravy: 40 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 690 / 1 porce
Kalorie: 160 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Kuřecí prsa: 600 g (4 ks)
Žampiony: 400 g (oloupané, nakrájené na čtvrtiny)
Víno bílé suché: 250 ml
Rajčata : 2 ks (spařená, oloupaná,nakrájená dužina bez semen)
Smetana: 125 ml
Cibule šalotka : 2 ks (nakrájená)
Olej rostlinný: 4 polévkové lžíce
Česnek : 1 ks (2 stroužky utřené)
Rozmarýn: 1 polévková lžíce
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Pánev

Postup přípravy:
Krok 1: Maso okořeníme solí a pepřem a na oleji z obou stran osmažíme.Poté z pánve vyjmeme a dáme stranou.

Krok 2: Osmažíme cibulku a česnek, přidáme nakrájené žampiony a rozmarýn a smažíme společně za stálého míchání asi 5 minut.

Krok 3: Do pánve přilijeme poloviční množství vína a podusíme. Když se tekutina odpaří, zalijeme zbytkem vína a smetanou.

Krok 4: Do vzniklé omáčky vložíme kuřecí maso a 10 minut pod poklikou vše zvolna podusíme.

Krok 5: Maso vyjmeme z omáčky,nakrájíme na plátky a servírujeme na talíř.

Krok 6: Omáčku přisolíme,vmícháme rajčata a přelijeme s ní maso.Vhodnou přílohou je rýže.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :