www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Treska s hořčičnou omáčkou a bílým vínem

Kousky ryby v omáčce z vývaru, bílého vína, smetany a hořčice


Čas přípravy: 40 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 542 / 1 porce
Kalorie: 191 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Treska: 600 g (filety)
Vývar zeleninový: 250 ml
Víno bílé suché: 125 ml
Citrónová šťáva: 4 polévkové lžíce
Pažitka : 4 polévkové lžíce (nasekaná)
Máslo: 50 g
Smetana zakysaná: 3 polévkové lžíce
Hořčice: 2 polévkové lžíce (dijonská)
Mouka hladká: 25 g
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Pánev

Postup přípravy:
Krok 1: Omytou tresku nakrájíme na kousky a ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.

Krok 2: Rybu osmažíme na části másla na pánvi ze všech stran. Obracíme opatrně, aby se kousky masa nerozpadly.Poté vyjmeme a dáme stranou.

Krok 3: Příprava omáčky: ze zbytku másla a mouky na pánvi připravíme za stálého míchání zlatavou jíšku. Postupně vlijeme vývar a víno, stále mícháme a povaříme do zhoustnutí.Přidáme smetanu a hořčici, ještě asi 2 minuty provaříme a okořeníme podle chuti.

Krok 4: Tresku vrátíme do omáčky a prohřejeme.

Krok 5: Pokrm servírujeme na talíře a posypeme nasekanou pažitkou. Vhodnou přílohou jsou bramborové krokety.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :