www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Hovězí kýta na červeném víně

Marinovaná hovězí kýta s omáčkou z kořenové zeleniny, koření, smetany a červeného vína


Čas přípravy: 150 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 335 / 1 porce
Kalorie: 73 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Hovězí kýta: 1000 g
Víno červené: 0.5 l
Mrkev : 2 ks (oloupané, nakrájené na kostky)
Cibule : 2 ks (nakrájená)
Ocet vinný červený: 100 ml (jemný)
Smetana zakysaná: 100 ml
Sádlo: 3 polévkové lžíce
Nové koření: 0.5 kávové lžičky
Pepř: 0.5 kávové lžičky
Petržel : 2 ks (oloupané, nakrájené)
Bobkový list: 2 ks
Sůl
Chléb žitný: 1 ks (krajíc)

Potřebujete náčiní:
Velký hrnec
Velký kastrol
Mixér

Postup přípravy:
Krok 1: Příprava marinády: Do hrnce vložíme připravenou zeleninu, víno, ocet, veškeré koření a vše asi 5 minut povaříme.

Krok 2: Do hrnce vložíme maso a za občasného obracení ho v chladu po dobu 24 hodin marinujeme.

Krok 3: Maso vyjmeme, necháme okapat, osolíme a opepříme.

Krok 4: V kastrolu rozehřejeme sádlo a maso na něm ze všech stran důkladně osmažíme.

Krok 5: K masu připojíme zeleninu, osmahneme, a zalijeme polovinou marinády.

Krok 6: Maso dusíme pod pokličkou asi 2 hodiny, občas podlijeme zbytkem marinády nebo vodou. Hodinu před koncem vaření přidáme na zahuštění krajíc rozdrobeného chleba.

Krok 7: Když je maso měkké, vyjmeme ho, necháme okapat a nakrájíme na plátky.

Krok 8: Vyjmeme koření, omáčku rozmixujeme, vmícháme smetanu, dochutíme a prohřejeme.

Krok 9: Plátky masa přelité omáčkou servírujeme nejlépe s houskovými knedlíky.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :