Novinky ze světa psů, koček, rostlin, cestování a ostatní.

vše novinky přidat novinku

Psí novinky Kočičí novinky Rostlinné novinky Cestovatelské novinky Ostatní novinky


  Ostatní novinky
Kečupy

Kečupy pocházejí z Číny, kde se tímto názvem označoval slaný nálev k nakládání ryb a fermentované kořeněné rybí extrakty. Do Evropy pronikly kečupy v 17. století, kde se tak označovaly husté slazené pikantní omáčky, kořeněné, s přídavkem octa a dalších ingrediencí. Dnes se pod pojmem kečup rozumí kečup rajčatový. Je to 2-4krát zahuštěný rajský protlak s přídavkem octa, soli, sladidla, extraktů z koření a stabilizátorů (modifikované škroby a pektiny). Kečupy musí obsahovat min. 25 % refraktometrické sušiny, z toho min. 7 % rajčatové sušiny, u speciálních kečupů to musí být min. 30 % celkové sušiny a 10 % sušiny vnesené rajčatovou surovinou. Konzistence musí být mírně kašovitá až kašovitá, homogenní, jemná, přípustné jsou hrubší částice zeleninových přísad, bez zbytků slupek, semen a jiných částí rajčat, bez černých částic (s výjimkou tmavých částic původem z koření). Cena většinou úměrně souvisí s obsahem rajčatové sušiny.


Autor: Eliška

Datum vložení: 07.12.2007 000 00:00 / Sekce: Ostatní novinky

Zhlédnutí: 4578

Diskuze  k novince...  Diskuze:

v diskuzi je 0 příspěvků | poslední příspěvek:
Podělte se s ostatními lidmi o Vaše poznatky a zkušenosti ! Zeptejte se na cokoli !
Přidej příspěvek / Zobraz příspěvky





Navigace: A B C Č D E F G H I J K L M N O P Q R Ř S Š T U V W X Y Z Ž VŠE

Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  Alexej, zítra Květoslav