www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Fazole zapečené s rajčaty a čedarem

Výživný pikantní pokrm z fazolí zapečených s čedarem, rajčaty a chilli kořením


Čas přípravy: 50 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 364 / 1 porce
Kalorie: 145 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Fazole konzervované: 400 g
Sýr čedar: 180 g (strouhaný)
Česnek: 3 ks (3 utřené stroužky)
Rajčata konzervovaná: 130 g (nakrájená)
Cibule : 1 ks (nakrájená nadrobno)
Paprika zelená: 1 ks (nakrájená)
Olej slunečnicový: 2 polévkové lžíce
Paprika sladká: 1 kávová lžička
Chilli
Kmín mletý
Voda: 75 ml

Potřebujete náčiní:
Pánev hluboká
Mísa zapékací mělká

Postup přípravy:
Krok 1: Rozehřejeme olej v hlubší pánvi a přidáme nakrájenou cibuli, česnek a zelenou papriku. Mícháme do změknutíasi 5 minut.

Krok 2: Přidáme rajčata a zahříváme dalších 5 minut, dokud se neodpaří většina šťávy.

Krok 3: Přidáme chilli koření, sladkou papriku, po chvilce vidličkou rozmačkané fazole. Přilijeme vodu a vaříme do zhoustnutí asi 10 minut.

Krok 4: Zapékací mísu vymažeme olejem a vložíme fazole, které navrch posypeme kmínem a strouhaným sýrem.

Krok 5: Pečeme v předehřáté troubě dokud sýr nezezlátne.

Krok 6: Hotový pokrm zdobíme sladkou paprikou.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :